-30% ALE huoltotarvikkeista ja voiteista. ALE lasketaan kassalla (katso ostoskorista). Ilmainen toimitus yli 50€ ostoksille!

Sambaskis laati TOP5-listan Suomen parhaista laskettelukeskuksista. Lue tästä koko lista

Maamme on täynnä hyviä laskettelukeskuksia, joten mieluisan kohteen valinta on toisinaan vaikeaa. Valintaa helpottamaan, Sambaskisin arvovaltainen amatööriraati on suuressa viisaudessaan listannut Suomen viisi parasta laskumestaa. Nämä paikat eivät jätä kylmäksi tulevana talvena.

 

Swinghill, Espoo Tämä perinteitä huokuva nyppylä on paikallisempi kuin amalgaami. Swinghillissä viihtyvät kaikki, vauvasta vaariin. Vaikka mäet eivät pituudellaan loista, niissä on sitäkin enemmän asennetta. Monipuolisten rinteiden ja parkin lisäksi Swinghillissä voi nauttia upeasta kahvilasta ja Nuuksion henkeäsalpaavan kauniista maisemista. 


Pyhä, Pelkosenniemi Pyhästä on viime vuosina kehkeytynyt varsinainen vapaalaskijoiden paratiisi. Vaikka itse keskus on melko kompakti, siitä löytyy monipuolisia rinteitä ja offareita jokaiseen makuun. Kaikki oheispalvelut, vuokraamosta ravintoloihin löytyvät heti rinteiden tuntumasta. Älä missaa Huttu-Ukkoa auringonlaskun aikaan, sillä se jos mikä on klassikko. 
Ylläs, Kolari Ylläksestä puhuttaessa superlatiivit tuppaavat loppua kesken. Korkeuseroa on Suomen olosuhteisiin kunnioitettavat 463m. Monipuoliset rinteet ja ympäröivät tunturit luovat loistavat puitteet hiihtovaellusretkille. Lisäksi maastohiihtoverkosto on laaja. Ylläs on ykkönen.


Koli, Lieksa Mikä on parempi kombo, kuin kansallisromantiikka yhdistettynä mykistävän hyviin lasketteluolosuhteisiin? Koli on perinteinen paikka, jossa aika tuntuu pysähtyneen. Upeat maisemat ja hyvä rinneprofiili pitävät suhteellisen lyhyet rinteet mielenkiintoisina pitkään. 


Iso-Syöte, Pudasjärvi Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi. Hissijonoista ei normipäivänä ole tietoakaan, rinteet ovat mintissä ja ympäröivät metsät pullistelevat seikkailullisia laskulinjoja. Uusittu hotelli huipulla tarjoaa luksusta sitä kaipaaville. Mitäpä sitä laskemiseen hurahtanut voisi muuta toivoa?