-30% ALE huoltotarvikkeista ja voiteista. ALE lasketaan kassalla (katso ostoskorista). Ilmainen toimitus yli 50€ ostoksille!

Kestävää liukua

Kestävää liukua

/ Fredrik Eriksson 16. syyskuuta 2020

Tiesitkö, että useimmat suksivoiteet sisältävät fluoria ja muita kemikaaleja jotka ovat haitaksi sekä ihmiselle että ympäristölle? Perinteisiä vahoja sulattaessa muodostuu höyryjä, jotka ovat todellinen terveysriski voitelijalle. Nestemäiset pikavoiteet eivät altista voitelijaa samalla tavalla, mutta niissä on toisaalta usein vielä enemmän luonnolle haitallisia kemikaaleja kuin kiinteissä vahoissa. Ympäristö vuorostaan kuormittuu, kun voiteet kuluvat suksien tai lumilautojen pohjista ja niiden hajoamattomat yhdisteet päätyvät ekosysteemiin.

Me Sambaskisillä uskomme, että liikkuminen rinteissä ja laduilla voidaan tehdä kestävästi, kuormittamatta ihmisen terveyttä ja ympäristöä. Haluamme tuoda laadukkaita, pitkäikäisiä luontoa ja luonnonvaroja mahdollisimman vähän rasittavia tuotteita saman katon alle. Selvitystyömme perusteella seuloimme markkinoiden parhaimmat fluorittomat ja kemikaalittomat suksivoiteet, joita ylpeänä tarjoamme tiedostaville laskettelijoille ja murtomaahiihtäjille.  

Nzeron 100% biohajoavat vahat eivät altista voitelijaa terveysriskeille eikä rasita luontoa. Vahat koostuvat mehiläisvahaa vähemmän tahmeasta soijauutteesta ja maissista. Myös vahojen lisäaineet ovat myrkyttömiä.  

Tutustu myös suomalaisen voidevalmistaja Optiwaxin uusiin eko luistonauhoihin maastohiihto- ja alppisuksille. Kaikki tämän tuoteperheen luistonauhat tarjoavat hyvän kestävyyden ja laajan toiminta-alueen, ilman fluoria. Optiwaxin paperinauhat voidaan kierrättää paperinkeräyksessä.